O nama

Historija    

Kada govorimo o našoj firmi, moglo bi se reći da njeni počeci datiraju iz mnogo ranijeg perioda nego što je ona zapravo osnovana. Štaviše, mogli bismo govoriti o nečemu što je poznato kao porodična tradicija. Naime, porodica Lukavica bavila se ovim poslom mnogo ranije nego li je zapravo firma BENJA-AUTOTRANSPORTI d.o.o. osnovana. Oni su prije ratnih dešavanja na prostorima Bosne i Hercegovine bili u vlasništvu 2 vozne jedinice, specijalizovanih za transport vozila. U tom periodu, posao je dobro napredovao, obzirom da je u Bosni i Hercegovini bio smješten pogon za proizvodnju VW vozila, TAS Sarajevo.

Nažalost, rane 1990-te su bile destruktivne za cjelokupni region, a posebno za Bosnu i Hercegovinu. U ovom periodu došlo je do obustave cjelokupnog razvoja države, pa time i njene ekonomije. A postratne godine su obilježene usporenim ekonomskim rastom.

Sedam godina po završetku rata, odnosno 2002.godine sa radom je počela firma BENJA-AUTOTRANSPORTI d.o.o., koja je u tim ranim počecima brojala nekoliko voznih jedinica, koji su uglavnom vršili transport na relacijama iz bližeg regiona, Slovenije, Češke Republike, Slovačke. Pet godina kasnije, firma postiže porast u svojim kapacitetima. U ovom periodu firma svoje sjedište gradi na lokaciji u Klokotnici, koje pored administrativno-upravnog sjedišta sadrži i vlastitu mehaničarsku radionicu zajedno sa parkingom za sve vozne jedinice. Sjedište se nalazi neposredno uz magistralni put A4 Doboj-Tuzla.

      

      

                                                              

Danas    

Kada govorimo o firmi BENJA-AUTOTRANSPORTI danas, može se reći da je to jedna respektabilna firma koja spada u kategoriju srednjih preduzeća. Svoju uslugu gradi na tradiciji, iskustvu i uzajamnom povjerenju. Firma raspolaže sa velikim brojem voznih jedinica, koje su specijalizovane za transport vozila svih kategorija (VP, SUV, VU). BENJA-AUTOTRANSPORTI d.o.o. broji vozne jedinice renomiranih proizvođača: Mercedes Benz, MAN, Renault i IVECO, Kässbohrer, Lohr, Metago, Rolfo i mnogi drugi. Broj voznih jedinica je neprestano u porastu, a što je pokazatelj dobrih poslovnih rezultata.

Još jedan od pokazatelja dobrih poslovnih rezultata i uspjeha su dokazani činjenicom da već od jula 2013.godine firma BENJA-AUTOTRANSPORTI ima poslovnu jedinicu u Sloveniji. Njeno sjedište se nalazi na adresi Spodnje Dule 10, 8270 Krško.

        

                                                     

 

  

Benja-Autotransporti BiH


Benja-Autotransporti EU


Kontakt:

Telefon: +387 (0) 35 720 – 480
Fax: +387 (0) 35 720 – 480
Mob: +387 (0) 61 135 – 165
   

e-mail: info@benja-autotransporti.com
Web: www.benja-autotransporti.com